BRANKA MILJKOVIĆ UPOZORILA SVE SRBE: Ova ZAVISNOST je gora od DROGE, SKIDANJE TRAJE 7 DANA, a SIMPTOMI SU PAKAO
Branka Miljković, Foto: Printscreen/Youtube/TVDR

važno

BRANKA MILJKOVIĆ UPOZORILA SVE SRBE: Ova ZAVISNOST je gora od DROGE, SKIDANJE TRAJE 7 DANA, a SIMPTOMI SU PAKAO

"Ne može dan da prođe bez slatkiša, obično kažu: ‘Pao mi je šećer, moram da jedem slatko’, to je siguran signal zavisnosti.

Objavljeno:

Neki stručnjaci ističu da je zavisnost od šećera veća od zavisnosti od nekih opojnih supstanci, pogađajući 14% odraslih i 12% dece. Nutricionistkinja Branka Miljković za Prva TV naglašava da šećer pokreće lučenje dopamina prilikom konzumiranja slatkog, ističući ozbiljnost problema koji šećer može izazvati.

"Slično zavisnosti od droga je i zavisnost od šećera. Treba to shvatiti ozbiljno i isključiti iz ishrane jer može da izazove brojne probleme. Najjeftiniji proizvod je kukuruzni sirup koji se stavlja u gaziranim pićima", dodala je nutricionistkinja i otrkila koji se simptomi javljaju kod zavisnosti od šećera.

Simptomi zavisnosti od šećera

Šećer
foto: Alexey Panferov / Alamy / Alamy / Profimedia

"Ne može dan da prođe bez slatkiša, obično kažu: ‘Pao mi je šećer, moram da jedem slatko’, to je siguran signal zavisnosti. Ali kad isljučimo šećere onda tek vidimo koliko smo zavisni. Počinje loš san, nervoza, preznojavanje, drhtavica, nadutost. Svi simptomi kao skidanje sa ozbiljnih droga”, otkrila je nutricionista Branka Miljković.

"Kada se skinemo sa šećera onda osećamo da je voće slatko. Ako ne osećamo ukus voća i povrća to je siguran znak da smo se prezasitili tih ukusa šećera”, dodala je i otkrila da kao zamenu za šećer sasvim je dovoljno da unosimo voće.

Šećer smanjuje gvožđe

"U voću ima zdravog šećera, vlakna, vitamina i minerala. Šta radi šećer? Oduzima vitamine i minerale iz organizma da bi se svario. On smanjuje gvožđe, cink, to je problem", nastavila je dalje. Nutricionistkinja je upozorila sve one koji žele da se "skinu sa šećera" da budu spremni da će od 4 do 7 dana da imaju simptome “skidanja”. Nakon toga organizam se oporavi."

04:43

ZA DOBAR IMUNITET JEDNA STVAR JE NEOPHODNA! Onkolog tvrdi: Naučno je dokazano da pozitivno utiče na zdravlje, ALI...

(Espreso/najžena/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.